Recept
« Terug naar recepten
Doperwtensoep met gerookte paling en La Trappe
PT50M
Doperwtensoep met gerookte paling en La Trappe
Een heerlijk doperwtensoep met gerookte paling en la trappe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Doperwtensoep met gerookte paling en La Trappe te bereiden
Verhit de olie en fruit de fijngehakte sjalot,bleekselderij en wortel hierin.Voeg de dorerwten en de gevogeltefond toe en laat het geheel 20 min zacht stoven met de deksel op de pan.Pureer de groenten zeer goed,draai door een grove zeef.Voeg 10 min voor het uitserveren de fijngehakte bladpeterselie,het bier en de los geslagen crème fraïche toe.Zachtjes kort laten koken.Breng op smaak met peper en zout.Snij de paling in stukjes.