Recept
« Terug naar recepten
Dragganmore Cake
PT115M
Dragganmore Cake
Een heerlijk dragganmore cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
115 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dragganmore Cake te bereiden
Als je eenmaal aan deze cake begint, kan je niet ophouden met het er van eten. Dus pas op!
Week de rozijnen en de sinaasappelschil in de whisky. Klop de boter met de geschaafde amandelen, de suiker en de bruine suiker luchtig en schuimig. De eieren geleidelijk door de massa roeren, totdat ze helemaal goed zijn opgenomen. Nu de marmelade en het snufje zout toevoegen en het geheel goed door elkaar mengen. De bloem en het de Backin boven deze massa zeven en er goed doorheen spatelen met een houten lepel, samen met de geweekte rozijnen, de sinaasappelschil en de whisky. De bakvorm invetten met boter en bekleden met bakpapier. Nu op een ovenplateau plaatsen en de massa er in scheppen. Glad afstrijken. De bovenzijde met de gehalveerde amandelen beleggen. Nu in het midden van een voorverwarmde oven op 180ºC., ongeveer 65 minuten afbakken. Controleer na ca. 60 minuten of de cake gaar is, d.m.v. de houten prikker test. Als de cake gaar is, deze even laten afkoelen, alvorens hem op een rooster verder te laten afkoelen.
Week de rozijnen en de sinaasappelschil in de whisky. Klop de boter met de geschaafde amandelen, de suiker en de bruine suiker luchtig en schuimig. De eieren geleidelijk door de massa roeren, totdat ze helemaal goed zijn opgenomen. Nu de marmelade en het snufje zout toevoegen en het geheel goed door elkaar mengen. De bloem en het de Backin boven deze massa zeven en er goed doorheen spatelen met een houten lepel, samen met de geweekte rozijnen, de sinaasappelschil en de whisky. De bakvorm invetten met boter en bekleden met bakpapier. Nu op een ovenplateau plaatsen en de massa er in scheppen. Glad afstrijken. De bovenzijde met de gehalveerde amandelen beleggen. Nu in het midden van een voorverwarmde oven op 180ºC., ongeveer 65 minuten afbakken. Controleer na ca. 60 minuten of de cake gaar is, d.m.v. de houten prikker test. Als de cake gaar is, deze even laten afkoelen, alvorens hem op een rooster verder te laten afkoelen.