Recept
« Terug naar recepten
Driekleurensoep
PT30M
Driekleurensoep
Een heerlijk driekleurensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Driekleurensoep te bereiden
Verwarm de olie met een beetje boter (tegen het spatten), voeg kleine blokjes wortelen toe en laat deze 8 minuten zacht stoven onder deksel, voeg bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voegt erwten, blokjes niet geschilde courgette en fijngesnipperde ui toe. Laat de soep zacht koken onder deksel gedurende 5 minuten of tot de wortelen zacht zijn.
Roer tijm en marjolein erdoor en laat de soep op een zacht vuur nog even trekken. Voeg naar smaak citroensap, peper, zout en aroma toe.
Roer tijm en marjolein erdoor en laat de soep op een zacht vuur nog even trekken. Voeg naar smaak citroensap, peper, zout en aroma toe.