KookJij

Dronken cake

Een heerlijk dronken cake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: giesenborg
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dronken cake te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (stand 6) en vet een cakevorm van ca. 30 x 20 cm in. Bedek de bodem met bakpapier (laat de randen uitsteken) en vet de vorm opnieuw in.

Klop de eiwitten stijf in een grote kom. Klop met dezelfde garde of mixer de dooiers los met suiker en citroenrasp tot ze licht van kleur zijn. Roer er wat eiwit door en schep het mengsel dan door de eiwitten. Voeg tussendoor steeds wat bloem toe. Schep het mengsel in de vorm, in de hoeken iets meer dan in de rest van de vorm, en bak de cake in 15 minuten goudbruin.

Laat de cake 15 minuten rusten, leg hem op een schaal en verwijder het papier. Laat de cake helemaal afkoelen.

Maak intussen de siroop. Doe 75 gram suiker in een pan met 2 el water. Laat het koken tot de suiker karameliseert; schud de pan om de inhoud te vermengen als één kant te snel bruin wordt. Doop zodra de karamel lekker ruikt de onderkant van de pan in een gootsteen vol koud water om te voorkomen dat de karamel te donker wordt. Roer het kokende water erdoor en voeg de rest van de suiker toe. Laat dit al roerend zachtjes koken tot de suiker is opgelost.

Snijd de cake in 12 vierkanten en leg ze met de onderkant omhoog op een schaal. Roer ca. driekwart de karamelsiroop door de wijn en doordrenk de cake met dit mengsel. Draai de cakejes om en prik met een spiesje gaatjes in de korst. Giet er nog wat siroop op. Bestuif de cakejes met wat kaneel en zet ze tenminste 2 uur in de koelkast. Slagroom smaakt er goed bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lola

lola zegt:
:? Ben nu al dronken.