Recept
« Terug naar recepten
Dronken peren
PT30M
Dronken peren
Een heerlijk dronken peren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dronken peren te bereiden
Was de peren, verwijder de klokhuizen en halveer. Breng in een pan het water en bier aan de kook, doe de vanillesuiker en steranijs erbij. Laat de peren 10 minuten pocheren tot ze zacht zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Meng voor de amandelvulling 100 g poedersuiker met het amandelpoeder, citroensap en 1 stijf geklopt eiwit. Scheid nu de dooiers van de 4 andere eieren. Meet met een halve eierschelp als inhoudsmaat, 4 eierschelpen kooksap en 1 eierschelp poedersuiker af. Voeg het kooksap en de suiker bij de eidooiers en klop alles los.
Plaats op het vuur en klop het mengsel op tot een sabayon.
Vul de gehalveerde peren met amandelpuree. Lepel de sabayon erover en werk af met geroosterde amandelschilfers. Serveer onmiddellijk.
Meng voor de amandelvulling 100 g poedersuiker met het amandelpoeder, citroensap en 1 stijf geklopt eiwit. Scheid nu de dooiers van de 4 andere eieren. Meet met een halve eierschelp als inhoudsmaat, 4 eierschelpen kooksap en 1 eierschelp poedersuiker af. Voeg het kooksap en de suiker bij de eidooiers en klop alles los.
Plaats op het vuur en klop het mengsel op tot een sabayon.
Vul de gehalveerde peren met amandelpuree. Lepel de sabayon erover en werk af met geroosterde amandelschilfers. Serveer onmiddellijk.