Recept
« Terug naar recepten
Drooggebakken coquilles op een warme citrussalade
PT30M
Drooggebakken coquilles op een warme citrussalade
Een heerlijk drooggebakken coquilles op een warme citrussalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Drooggebakken coquilles op een warme citrussalade te bereiden
Schil het citrusfruit, snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes weg en vang het sap op.
Kook het sap later(zonder vruchtvlees)op met het gespleten vanillestokje en breng dit op smaak met suiker.
Bind de saus met wat water aangenaakt aardappelmeel.
Laat even doorkoken.
Voeg de partjes citrusfruit bij het kookvocht en houd warm.
Dep vlak voor het serveren de coquilles droog met keukenpapíer.
Bak ze kort in een hete pan (met anti aanbaklaag) in een paar druppeltjes olie.
Leg de coquilles daarna op keukenpapier en laat ze 3 min. op een warme plek van max. 50 graden C. rusten.
Presentatie.
Snipper de salie ragfijn.
Spoel de kappertjes af.
Verwijder het vanillestokje.
Schraap het merg eruit en voeg dat bij de saus.
Meng de kappertjes en de salie door de saus en monteer deze op met olijfolie.
Verdeel het citrusfruit over de warme borden.
Kruid de coquilles met wat peper en zout.
Leg de coquilles op het fruit en druppel de saus er omheen.
Kook het sap later(zonder vruchtvlees)op met het gespleten vanillestokje en breng dit op smaak met suiker.
Bind de saus met wat water aangenaakt aardappelmeel.
Laat even doorkoken.
Voeg de partjes citrusfruit bij het kookvocht en houd warm.
Dep vlak voor het serveren de coquilles droog met keukenpapíer.
Bak ze kort in een hete pan (met anti aanbaklaag) in een paar druppeltjes olie.
Leg de coquilles daarna op keukenpapier en laat ze 3 min. op een warme plek van max. 50 graden C. rusten.
Presentatie.
Snipper de salie ragfijn.
Spoel de kappertjes af.
Verwijder het vanillestokje.
Schraap het merg eruit en voeg dat bij de saus.
Meng de kappertjes en de salie door de saus en monteer deze op met olijfolie.
Verdeel het citrusfruit over de warme borden.
Kruid de coquilles met wat peper en zout.
Leg de coquilles op het fruit en druppel de saus er omheen.