Recept
« Terug naar recepten
Drooggebakken zalm met prei, taugé en courgette
PT30M
Drooggebakken zalm met prei, taugé en courgette
Een heerlijk drooggebakken zalm met prei, taugé en courgette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Drooggebakken zalm met prei, taugé en courgette te bereiden
Snijd eerste de groenten zoals hierboven beschreven. Verhit een tefalpan met 2 eetlepels olijfolie. Als de olie begint te walmen, de sjalotjes om en om goudbruin bakken zonder ze te verbranden. Nu de prei, taugé en courgette toevoegen en op hoog vuur rondom roerbakken. Afblussen met de sojasaus en de bouillon en even laten doorkoken. Nu de koriander er aan toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en het geheel warm houden tot gebruik. De tefalpan weer verhitten met de overige olijfolie en de met peper en zout bestrooide zalmfilets hierin om en om goudbruin, maar niet door en door gaar bakken. Als de zalm te lang wordt gebakken wordt hij droog. Laat de zalm nu uitlekken op keukenpapier. De sla, vermengen met stukjes tomaat en komkommer en de dressing. De groenten op voorverwarmde borden scheppen en hierop de zalmfilet plaatsen. Serveer de salade hier apart bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
suuske76 zegt:
Ik ga dit zeker een keertje maken,maar hoe lang moet je ongeveer een moot zalm bakken.
Ik doe het steeds te lang en het is dan idd niet meer om te eten(te droog en taai)
Groetjes Suus
rjobse zegt: