Recept
« Terug naar recepten
Druivenblaadjes gevuld met gehakt
PT50M
Druivenblaadjes gevuld met gehakt
Een heerlijk druivenblaadjes gevuld met gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Druivenblaadjes gevuld met gehakt te bereiden
1. De druivenbladeren goed spoelen met water en daarna goed droogdeppen met keukenpapier.
2. Kook de rijst in gezouten water al dente.
3. Rul het gehakt gaar en bruin. Haal het uit de pan en zeef het vocht eruit. Pel en snijd de knoflook en de ui kleinen gaar deze in een weinig vleesvocht. Hak de kruiden fijn.
4. Ontvel de tomaten en ontdoe ze van het zaad en de zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes. Doe het gehakt terug in de pan samen met de rijst ,kruiden, tomatenpuree, tomatenblokjes en breng opsmaak met peper en zout. Sluit de pan net een deksel en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Laat de massa afkoelen.
5. Verwarm de oven voor op 150ºC.
6. Leg op een druivenblad in het midden een lepel vulling. Van elk gevuld druivenblad een rolletje schikken. Vanaf steeltje het blad 1 slag oprollen, zijkanten over de vulling naar binnen vouwen en blad verder oprollen. Niet te strak want de rijst zet nog wat uit.
7. In een ovenschaal die net groot genoeg is de rolletjes strak tegen elkaar aanleggen zodat ze niet open kunnen rollen. De naad naar beneden leggen. Doe er olie,citroensap en ½ Liter water bij.
8. Sluit de ovenschotel en zet het geheel 30 minuten in de oven. Controleer regelmatig het vloeistofniveau.
Laat alles afkoeken en serveer met een schijfje citroen.
2. Kook de rijst in gezouten water al dente.
3. Rul het gehakt gaar en bruin. Haal het uit de pan en zeef het vocht eruit. Pel en snijd de knoflook en de ui kleinen gaar deze in een weinig vleesvocht. Hak de kruiden fijn.
4. Ontvel de tomaten en ontdoe ze van het zaad en de zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes. Doe het gehakt terug in de pan samen met de rijst ,kruiden, tomatenpuree, tomatenblokjes en breng opsmaak met peper en zout. Sluit de pan net een deksel en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Laat de massa afkoelen.
5. Verwarm de oven voor op 150ºC.
6. Leg op een druivenblad in het midden een lepel vulling. Van elk gevuld druivenblad een rolletje schikken. Vanaf steeltje het blad 1 slag oprollen, zijkanten over de vulling naar binnen vouwen en blad verder oprollen. Niet te strak want de rijst zet nog wat uit.
7. In een ovenschaal die net groot genoeg is de rolletjes strak tegen elkaar aanleggen zodat ze niet open kunnen rollen. De naad naar beneden leggen. Doe er olie,citroensap en ½ Liter water bij.
8. Sluit de ovenschotel en zet het geheel 30 minuten in de oven. Controleer regelmatig het vloeistofniveau.
Laat alles afkoeken en serveer met een schijfje citroen.