Recept
« Terug naar recepten
Druivenchutney met sjalotjes
PT30M
Druivenchutney met sjalotjes
Een heerlijk druivenchutney met sjalotjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.shallot.com
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Druivenchutney met sjalotjes te bereiden
De sjalotjes pellen, halveren en ragfijn snipperen. De appel met schil in kleine blokjes snijden. De gember ragfijn snijden. De druiven ontvellen. De suiker opzetten met een klein beetje water en licht laten karameliseren. Voeg sjalot, appel, gember en druiven toe en blus af met de balsamicoazijn en de cognac. Vervolgens de speculaaskruiden, kaneelstokje en zout toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Laat de chutney 4 minuten koken en zet koud weg. Verwijder voor gebruik het kaneelstokje.