KookJij

Druivenchutney met sjalotjes

Een heerlijk druivenchutney met sjalotjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: www.shallot.com
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Druivenchutney met sjalotjes te bereiden

De sjalotjes pellen, halveren en ragfijn snipperen. De appel met schil in kleine blokjes snijden. De gember ragfijn snijden. De druiven ontvellen. De suiker opzetten met een klein beetje water en licht laten karameliseren. Voeg sjalot, appel, gember en druiven toe en blus af met de balsamicoazijn en de cognac. Vervolgens de speculaaskruiden, kaneelstokje en zout toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Laat de chutney 4 minuten koken en zet koud weg. Verwijder voor gebruik het kaneelstokje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst