Recept
« Terug naar recepten
Druivengelei met vanille room
PT45M
Druivengelei met vanille room
Een heerlijk druivengelei met vanille room recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Margriet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Druivengelei met vanille room te bereiden
Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Verwarm de wijn en los er, van het vuur af, al roerend 4 blaadjes gelatine in op. Laat al roerend 10 min. afkoelen. Ontvel de druiven*, houd 1/3 deel apart, snij de rest doormidden en roer ze door de gelei. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil eraf. Verdeel de gelei over 6 glazen en laat 2 uur opstijven.
Bereidingswijze
Klop de slagroom stijf. Los de resterende gelatineblaadjes op in 1 el. water en roer bij de vla. Spatel slagroom en driekwart van de sinaasappelrasp door de vla. Schep de vanilleroom o de druivengelei en zet nog ? uur koel weg. Garneer met achtergehouden druiven en sinaasappelrasp.
Bereidingswijze
Klop de slagroom stijf. Los de resterende gelatineblaadjes op in 1 el. water en roer bij de vla. Spatel slagroom en driekwart van de sinaasappelrasp door de vla. Schep de vanilleroom o de druivengelei en zet nog ? uur koel weg. Garneer met achtergehouden druiven en sinaasappelrasp.