Recept
« Terug naar recepten
Dubbel getrokken bouillon met diverse paddestoelen
PT60M
Dubbel getrokken bouillon met diverse paddestoelen
Een heerlijk dubbel getrokken bouillon met diverse paddestoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dubbel getrokken bouillon met diverse paddestoelen te bereiden
Maak de paddestoelen schoon en ontsteel ze en snijdt ze in vieren of zessen.
De gedroogde zetten wij op heet water
(net onder) en laten ze een half uur weken.
Als ze geweekt zijn uit laten lekken
(vocht bewaren) en in vieren delen.
In ketel met een beetje olie de voorheen gedroogde en de paddestoelen licht aanfruiten.
Het gevogelte bouillon met vocht van de gedroogde paddestoelen toevoegen en verwarmen.
De bieslook doen wij fijn hakken of dun knippen.
Brengt de soep op smaak met smaakstoffen eventueel met een scheutje port of Madeira.
SERVEREN:
Hier gebruiken wij voorverwarmde soepkoppen voor en garneren het met bieslook.
De gedroogde zetten wij op heet water
(net onder) en laten ze een half uur weken.
Als ze geweekt zijn uit laten lekken
(vocht bewaren) en in vieren delen.
In ketel met een beetje olie de voorheen gedroogde en de paddestoelen licht aanfruiten.
Het gevogelte bouillon met vocht van de gedroogde paddestoelen toevoegen en verwarmen.
De bieslook doen wij fijn hakken of dun knippen.
Brengt de soep op smaak met smaakstoffen eventueel met een scheutje port of Madeira.
SERVEREN:
Hier gebruiken wij voorverwarmde soepkoppen voor en garneren het met bieslook.
bertal zegt:
De gevogeltebouillon heb je van te voren gemaakt is de 1e keer.
Dan maak je de soep klaar zo als hierboven laat inkoken dat de smaak nog meer naar voren komt, is 2e keer.
dus dubbel getrokken.
smakelijk, succes.
Goed en gezond 2009 :);)
m.v.g. Bert Allers