Recept
« Terug naar recepten
Dudley steak met Shropshire Blue
PT15M
Dudley steak met Shropshire Blue
Een heerlijk dudley steak met shropshire blue recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
kaas.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dudley steak met Shropshire Blue te bereiden
Breng de steaks op smaak met peper en zout en bak deze in hete boter in 5 min goudbruin.
Bewaar het bakvocht in de pan!
Haal de steaks uit de pan, in een schaal afgedekt met aluminiumfolie en doe ze in een oven van 80°C (om ze warm te houden).
Blus het bakvocht af met de port en voeg de bouillon en crème fraîche toe. Zachtjes doorroeren.
Laat dit inkoken tot sausdikte en roer dan voorzichtig de gebrokkelde kaas erdoor.
Haal de schaal uit de oven en serveer de saus over de steak.
Heerlijk in combinatie met frites en broccoli.
Bewaar het bakvocht in de pan!
Haal de steaks uit de pan, in een schaal afgedekt met aluminiumfolie en doe ze in een oven van 80°C (om ze warm te houden).
Blus het bakvocht af met de port en voeg de bouillon en crème fraîche toe. Zachtjes doorroeren.
Laat dit inkoken tot sausdikte en roer dan voorzichtig de gebrokkelde kaas erdoor.
Haal de schaal uit de oven en serveer de saus over de steak.
Heerlijk in combinatie met frites en broccoli.