Recept
« Terug naar recepten
Duitse aardappelsoep
PT60M
Duitse aardappelsoep
Een heerlijk duitse aardappelsoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duitse aardappelsoep te bereiden
Schil en was de aardappelen en snijd ze klein.Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine blokjes.Bak het spek langzaam uit.Doe de aardappelen en groenten erbij en bak deze even zachtjes mee.Giet de bouillon erbij en breng alles snel aan de kook.Laat de soep 20 min.zachtjes koken.Roer de soep dan door een zeef en laat de sausijsjes erin gaar worden (20 min.)Haal de sausijsjes uit de pan en proef of erin de soep nog peper en/of zout moet.Snijd de sausijsjes in plakjes.Bestrooi de soep op het laatst met de gehakte peterselie.Serveer de plakjes worst met wat mosterd er apart bij.
wimhofland1 zegt: