Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsoep van Angela Merkel
PT30M
Aardappelsoep van Angela Merkel
Ik had al een tijdje in mijn hoofd om een keertje een Duitse aardappelsoep
te maken en toen ik dit recept tegen kwam vond ik het wel een uitdaging
om deze een keertje te proberen.
Al is er dan nagenoeg niks over het privéleven van Angela Merkel bekend
toch leuk om dan dit recept van haar aardappelsoep te ontdekken. Het
schijnt dat ze aardappelen zelf verbouwd en dat ze voor de juiste textuur
de soep fijnstampt met een aardappelstamper.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Aristocraten & Recepten/Angela Merkel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsoep van Angela Merkel te bereiden
- Schil de aardappelen en snijd die in grove dobbelstenen. Doe de bouillon in een ruime (soep)pan, voeg de aardappelen en grof gesneden soepgroente toe. Aan de kook brengen, in ongeveer 10 minuten op laag vuur gaar koken. Afgieten, vocht bewaren. Stamp de aardappelen fijn en voeg het vocht toe.
- Doe het spek in een pan. Op laag vuur uitbakken en de uien en 1 flinke theelepel marjolein toevoegen. Bak de uien glazig. Roer spek en uien door de aardappelsoep.
- Breng op smaak met zout en peper (en garneer met fijngesneden peterselie).