KookJij

duitse rollade

Een heerlijk duitse rollade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe duitse rollade te bereiden

doe op ieder lapje de bovengenoemde
specerijen naar smaak leg daarbovenop enkele plakjes katenspek
of ontbijtspek ca 2 plakjes spek rol de lapjes stevig op en hou ze bij elkaar met cocktail prikkers
zorg dat er niets tussen uit valt
margarine laten bruinen en de rollades ca 2/2.5 uur op laag vuur laten sudderen erg lekker ook de jus!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Hoi Nicole, ik heb vorige week zaterdag in Düsseldorf op de markt rinderolladen gekocht bij Metzgerei Schlösser, niet gerelateerd aan het biermerk, en inderdaad daar koop je het juiste vlees voor dit recept. Het dient te worden gesneden van de 'platte bil' dan heeft men de juiste breedte en lengte om het goed te vullen en op de rollen. Ook is het belangrijk om de juiste mosterd te gebruiken nl. Löwensenf, dat komt de smaak ten goede. Afgelopen dinsdag hebben wij het gegeten met heel gekookte aardappeltjes en koolrabi, een heerlijke combinatie. Lekkere saus kun je ook zelf maken. Ik ben vergeten een foto te maken maar binnenkort zet ik mijn recept op kookjij, maar dan met halb und halb knödel en zure bonen. Groetjes Gerda :);):p
Nicole

Nicole zegt:
Het lekkerst is om het vlees ook echt in Duitsland te halen (rinderrouladen, varkens is taaier). Je smeert ze in met mosterd, bestrooid ze met peper en zout. Vervolgens vullen met spekblokjes, blokjes augurk en blokjes ui. De saus uit duitsland is lekkerder dan hier in Nederland. Ben je echt gek op deze rolladen, dan rij je een keer naar een supermarkt over de grens:p Ik vind zelf de rouladen pinnen makkelijker, ook verkrijgbaar in duitsland. Groetjes een rouladen liefhebber
wim de haan

wim de haan zegt:
dit is zeker geen bijgerecht, maar een hoofdgerecht! tip: leg een plastic zakje over de bieflap en klop hem met een hakmes-als je dat niet hebt,met een fles rollen bijvoorbeeld-plat, net een schnitzel, kan je het lapje beter rollen. Overigens zijn in Duitslang ringen te koop, waarmee je de Rouladen bij elkaar houdt. Heten 'Rouladenringe'.
groet

wim:p