Recept
« Terug naar recepten
Duivelse runderpot
PT3M
Duivelse runderpot
Een heerlijk duivelse runderpot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joop Fenstra
Bereidingstijd:
3 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duivelse runderpot te bereiden
Uien in stukken,knoflook pellen en snipperen.Pureer in staafmixer of keukenmachine; ui,knoflook,sambal,mosterd en suiker tot stevige massa.Vlees in blokjes snijden en goed mengen met de pasta.
1 uur in de koelkast marineren met deksel erop. Dan,bak het gemarineerde vlees in een min.of 10 bruin. Schep het vlees uit de pan op een bord en roer door het achtergebleven bakvet, 2 dl water,ketjap en azijn.Breng het mengsel aan de kook en schep het vlees terug.Deksel er op en 2 uurtjes zachtjes stoven. E.v.zout op smaak toevoegen. Zelf stoof ik ook altijd laurierblad (2) en 2 of drie kruidnageltjes toe.Kwestie van smaak.
serveren met rijst of gekookte aardappelen. Smakelijk
1 uur in de koelkast marineren met deksel erop. Dan,bak het gemarineerde vlees in een min.of 10 bruin. Schep het vlees uit de pan op een bord en roer door het achtergebleven bakvet, 2 dl water,ketjap en azijn.Breng het mengsel aan de kook en schep het vlees terug.Deksel er op en 2 uurtjes zachtjes stoven. E.v.zout op smaak toevoegen. Zelf stoof ik ook altijd laurierblad (2) en 2 of drie kruidnageltjes toe.Kwestie van smaak.
serveren met rijst of gekookte aardappelen. Smakelijk
erik zegt: