KookJij

Duivelse runderpot

Een heerlijk duivelse runderpot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 3 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Duivelse runderpot te bereiden

Uien in stukken,knoflook pellen en snipperen.Pureer in staafmixer of keukenmachine; ui,knoflook,sambal,mosterd en suiker tot stevige massa.Vlees in blokjes snijden en goed mengen met de pasta.
1 uur in de koelkast marineren met deksel erop. Dan,bak het gemarineerde vlees in een min.of 10 bruin. Schep het vlees uit de pan op een bord en roer door het achtergebleven bakvet, 2 dl water,ketjap en azijn.Breng het mengsel aan de kook en schep het vlees terug.Deksel er op en 2 uurtjes zachtjes stoven. E.v.zout op smaak toevoegen. Zelf stoof ik ook altijd laurierblad (2) en 2 of drie kruidnageltjes toe.Kwestie van smaak.
serveren met rijst of gekookte aardappelen. Smakelijk

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

erik

erik zegt:
Heb vanavond dit gerecht gemaakt met laurier en kruidnagel en gekookte aardappelen. Heb in tijden niet zo lekker gegeten.
j.fenstra

j.fenstra zegt:
bereidingstijd is natuurlijk 3 uur!!!:)