Recept
« Terug naar recepten
Duivelsmarinade
PT5M
Duivelsmarinade
Een heerlijk duivelsmarinade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Barbecue en grillen Mechtild Piepenbrock
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duivelsmarinade te bereiden
1. Ontdoe de Spaanse pepertjes van zaadjes en zaadlijsten en snij de pepertjes heel fijn.
2. Roer eerst een saus van tomatenketchup + sojasaus + azijn + honing.
3. Voeg dan zwarte peper + cayennepeper + kerriepoeder + beide paprikapoeders toe en goed mengen.
4. Dan de Spaanse pepertjes en knoflook erbij en nogmaals goed roeren.
(wil je de smaak wat verzachten maar toch pittig houden, dan een paar lepels slagroom of mayonaise erdoor roeren)
2. Roer eerst een saus van tomatenketchup + sojasaus + azijn + honing.
3. Voeg dan zwarte peper + cayennepeper + kerriepoeder + beide paprikapoeders toe en goed mengen.
4. Dan de Spaanse pepertjes en knoflook erbij en nogmaals goed roeren.
(wil je de smaak wat verzachten maar toch pittig houden, dan een paar lepels slagroom of mayonaise erdoor roeren)
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Rund- en varkensvlees kun je in deze marinade enkele uren tot een etmaal laten intrekken in de koelkast.