Recept
« Terug naar recepten
Duivenfilet op aardappelplakjes
PT40M
Duivenfilet op aardappelplakjes
Een heerlijk duivenfilet op aardappelplakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duivenfilet op aardappelplakjes te bereiden
Voorbereiden:
2 sjalotjes pellen en fijn snipperen
Rest van sjalotten pellen en in vieren snijden.
In braadpan boter smelten en gesneden sjalotten in ca 5 min. lichtbruin bakken.
Af en toe omscheppen.
Poedersuiker en een 1/4 tl tijm erdoor roeren.
3 1/2 dl water bij sjalotten schenken en aan de kook brengen.
1/2 bouillontablet erboven verkruimelen en onafgedekt ca 25 min. op hoog vuur laten inkoken tot het vocht verdampt is.
Wijn erbij schenken en ca 10 min laten inkoken tot ca 4 el vocht over zijn.
Laten afkoelen en vervolgens tot gebruik in koelkast zetten.
In pan boter verhitten en gesnipperde sjalotjes ca 1 min. fruiten.
Rest van tijm erdoor roeren.
Slagroom en 2 1/2 dl water toevoegen en aan de kook brengen.
Rest van bouillontablet erboven verkruimelen en ca 2 min. zachtjes laten koken.
Laten afkoelen en tot gebruik in koelkast zetten.
Bereiden:
Borden voorverwarmen.
Roombouillon in grote koekenpan schenken en aan de kook brengen.
Aardappelgolfjes in roombouillon leggen en op een laag vuur beetgaar koken.
Intussen duivenfilets bestrooien met zout en peper.
In pan boter verhitten en duivenfilets eerst aan binnenkant lichtbruin bakken.
Keren en aan andere lichtbruin bakken.
Duivenfilets warm houden in aluminiumfole.
Intussen sjalotjes opnieuw verwarmen en boter erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Aardappelplakjes uit vocht scheppen en goed laten uitlekken en dakpansgewijs in het midden van warme borden leggen.
Duivenfilets erop leggen.
Op elk duivenfilet 1 el sjalotje scheppen
2 sjalotjes pellen en fijn snipperen
Rest van sjalotten pellen en in vieren snijden.
In braadpan boter smelten en gesneden sjalotten in ca 5 min. lichtbruin bakken.
Af en toe omscheppen.
Poedersuiker en een 1/4 tl tijm erdoor roeren.
3 1/2 dl water bij sjalotten schenken en aan de kook brengen.
1/2 bouillontablet erboven verkruimelen en onafgedekt ca 25 min. op hoog vuur laten inkoken tot het vocht verdampt is.
Wijn erbij schenken en ca 10 min laten inkoken tot ca 4 el vocht over zijn.
Laten afkoelen en vervolgens tot gebruik in koelkast zetten.
In pan boter verhitten en gesnipperde sjalotjes ca 1 min. fruiten.
Rest van tijm erdoor roeren.
Slagroom en 2 1/2 dl water toevoegen en aan de kook brengen.
Rest van bouillontablet erboven verkruimelen en ca 2 min. zachtjes laten koken.
Laten afkoelen en tot gebruik in koelkast zetten.
Bereiden:
Borden voorverwarmen.
Roombouillon in grote koekenpan schenken en aan de kook brengen.
Aardappelgolfjes in roombouillon leggen en op een laag vuur beetgaar koken.
Intussen duivenfilets bestrooien met zout en peper.
In pan boter verhitten en duivenfilets eerst aan binnenkant lichtbruin bakken.
Keren en aan andere lichtbruin bakken.
Duivenfilets warm houden in aluminiumfole.
Intussen sjalotjes opnieuw verwarmen en boter erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Aardappelplakjes uit vocht scheppen en goed laten uitlekken en dakpansgewijs in het midden van warme borden leggen.
Duivenfilets erop leggen.
Op elk duivenfilet 1 el sjalotje scheppen