Recept
« Terug naar recepten
Duo van asperges en zachtgekookt ei met marjolein
PT30M
Duo van asperges en zachtgekookt ei met marjolein
Een heerlijk duo van asperges en zachtgekookt ei met marjolein recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duo van asperges en zachtgekookt ei met marjolein te bereiden
Schil de witte asperges en verwijder de te harde voeten (breek ze bij voorkeur af). Verwijder de voeten van de groene asperges. Verwarm gezouten water in 2 kookpannen. Als het water kookt, kook er dan de asperges in, maar zorg dat ze nog lichtjes beetgaar zijn. Verwarm ondertussen een kookpan water met 1 eetlepel zout, 1 takje marjolein en de azijn. Als het water kookt, dompel er dan de eieren (op kamertemperatuur) in gedurende 5 min. Haal ze er dan uit en hou ze onder koud water.
Schik op elk bord afwisselend een portie witte en groene asperges en leg er een ei op. Versier met marjolein, doe er zout en peper op. Dien onmiddellijk op.
Schik op elk bord afwisselend een portie witte en groene asperges en leg er een ei op. Versier met marjolein, doe er zout en peper op. Dien onmiddellijk op.