Recept
« Terug naar recepten
Duo van lamsvlees en tomaat
PT20M
Duo van lamsvlees en tomaat
Een heerlijk duo van lamsvlees en tomaat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Duo van lamsvlees en tomaat te bereiden
1. Snij het vlees in hapklare stukken. Roer een marinade van de olie, de sojasaus en de knoflook. Kruid met peper en zout. Leg er het vlees in en laat 24 uur marineren in de koelkast. Prik het op de spiesjes.
2. Spoel de tomaten, prik ze - afwisselend van kleur - op spiesjes en bestrijk ze met olijfolie. Leg ze op een geolied vel aluminiumfolie en gril ze 15 minuten onder voortdurend omdraaien.
3. Bestrijk de vleessatés nog eens met marinade en gril ze rondom goudbruin in 8 à 10 minuten. Bestrooi ze voor het serveren met een beetje verse tijm.
2. Spoel de tomaten, prik ze - afwisselend van kleur - op spiesjes en bestrijk ze met olijfolie. Leg ze op een geolied vel aluminiumfolie en gril ze 15 minuten onder voortdurend omdraaien.
3. Bestrijk de vleessatés nog eens met marinade en gril ze rondom goudbruin in 8 à 10 minuten. Bestrooi ze voor het serveren met een beetje verse tijm.