Recept
« Terug naar recepten
Duo van ossenhaas met zwezerik, rode saus (zie opm
PT45M
Duo van ossenhaas met zwezerik, rode saus (zie opm
Een heerlijk duo van ossenhaas met zwezerik, rode saus (zie opm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bel air restaurant
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duo van ossenhaas met zwezerik, rode saus (zie opm te bereiden
Krachtige rode wijnsaus:
Kook 4 dl rode wijn samen met 2 el suiker en 1 el stroop voor de helft in.
Doe vervolgens de basisfond erbij en laat het geheel 10 minuutjes zachtjes koken.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Om de binding compleet te maken moet men op het einde één klont boter toevoegen.
Kalfszwezerik pocheren:
Voordat de zwezerik gebakken kan worden moet deze eerst gepocheerd worden.
Pocheren is iets tegen de kook aan rustig garen.
Doe dit als volgt:
Breng een halve liter bouillon aan de kook.
Doe dit samen met een halve gesneden prei en een halve gesneden wortel.
Wanneer de bouillon aan de kook is moet men het vuur laag zetten.
Voeg nu de kalfszwezerik toe en laat dit geheel 3 minuten staan (niet koken).
Laat daarne de kalfszwezeik in de bouillon afkoelen.
Gebakken cantharellen:
Borstel de cantharellen eerst schoon, doe dit met een kwastje.
Neem een pan, doe er wat notenolie in en verhit deze.
Neem 50 gram cantharellen en bak deze vervolgens in de hete olie aan.
Dit gebeurt gedurende twee minuten, om en om.
Voeg wat boter peper en zout toe.
Opmaak en bereiding van het gerecht.
Kruid de osssenhaas met peper en zout en bak deze vervolgens in boter aan beide kanten aan.
Zet deze daarna even aan de kant.
Pak nu de rodewijnsaus en zet deze op het vuur.
Bak nu de zwezerik als volgt.
Neem een klein beetje bloem en paneer de kalfszwezerik hiemee.
Klop hierna zoveel mogelijk bloem er weer af.
Dit doet men om een extra krokant laagje op de zwezerik te krijgen.
Verhit nu wat notenolie in een pan.
Bak vervolgens de kalfszwezerik om en om in de pan krokant.
Dit gedurende een 5 minuutjes.
Voeg wat peper en zout toe.
Belangrijk is dat u ondertussen alles warm houdt.
De rodewijnsaus op een laag vuur, de ossenhaas eventueel in de oven op 160°C gedurende 3 à 4 minuten.
Kook 4 dl rode wijn samen met 2 el suiker en 1 el stroop voor de helft in.
Doe vervolgens de basisfond erbij en laat het geheel 10 minuutjes zachtjes koken.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Om de binding compleet te maken moet men op het einde één klont boter toevoegen.
Kalfszwezerik pocheren:
Voordat de zwezerik gebakken kan worden moet deze eerst gepocheerd worden.
Pocheren is iets tegen de kook aan rustig garen.
Doe dit als volgt:
Breng een halve liter bouillon aan de kook.
Doe dit samen met een halve gesneden prei en een halve gesneden wortel.
Wanneer de bouillon aan de kook is moet men het vuur laag zetten.
Voeg nu de kalfszwezerik toe en laat dit geheel 3 minuten staan (niet koken).
Laat daarne de kalfszwezeik in de bouillon afkoelen.
Gebakken cantharellen:
Borstel de cantharellen eerst schoon, doe dit met een kwastje.
Neem een pan, doe er wat notenolie in en verhit deze.
Neem 50 gram cantharellen en bak deze vervolgens in de hete olie aan.
Dit gebeurt gedurende twee minuten, om en om.
Voeg wat boter peper en zout toe.
Opmaak en bereiding van het gerecht.
Kruid de osssenhaas met peper en zout en bak deze vervolgens in boter aan beide kanten aan.
Zet deze daarna even aan de kant.
Pak nu de rodewijnsaus en zet deze op het vuur.
Bak nu de zwezerik als volgt.
Neem een klein beetje bloem en paneer de kalfszwezerik hiemee.
Klop hierna zoveel mogelijk bloem er weer af.
Dit doet men om een extra krokant laagje op de zwezerik te krijgen.
Verhit nu wat notenolie in een pan.
Bak vervolgens de kalfszwezerik om en om in de pan krokant.
Dit gedurende een 5 minuutjes.
Voeg wat peper en zout toe.
Belangrijk is dat u ondertussen alles warm houdt.
De rodewijnsaus op een laag vuur, de ossenhaas eventueel in de oven op 160°C gedurende 3 à 4 minuten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Ik ga er vanuit dat je weet hoe een zwezerik na dat hij in de bouillon is geweest.
Nagekeken en inderdaad gepeld moet worden, maar je vraagt naar de bekende weg.
succes:);)
m.v.g. Bert
bertal zegt:
bedankt voor de leuke reactie. :);) gr.Bert