Duxelles wordt gebruikt voo oa:
*Vulling (veal Orloff,pasteitjes)
*Beef Wellington
*Begeleider van visgerechten
*Basis voor sauzen
*Smeersel bv op tosti's
enz.
Recept
« Terug naar recepten
Duxelles
PT45M
Duxelles
Een heerlijk duxelles recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duxelles te bereiden
1).Alle ingredienten behalve boter, zout en peper in zeer kleine blokjes snijden of de keukenblender gebruiken (niet tot pap draaien).
2).Smelt 2 eetlepels boter in een anti aanbakpan op middelhoog vuur en laat daarin alles aanfruiten tot de vloeistof uit de paddestoelen verdampt lijkt te zijn.
3).Doe er dan de sherry bij ( of Noilly Parat of Madeira) en het citroensap en laat weer onder veelvuldig roeren alle vloeistof wegkoken. We houden dan een donkerbruine rullige iets vettige substantie over.
4).Doe nu de rest van de boter er bij en roer tot een rulle boterige substantie.
5).Breng op smaak met zout en peper.
2).Smelt 2 eetlepels boter in een anti aanbakpan op middelhoog vuur en laat daarin alles aanfruiten tot de vloeistof uit de paddestoelen verdampt lijkt te zijn.
3).Doe er dan de sherry bij ( of Noilly Parat of Madeira) en het citroensap en laat weer onder veelvuldig roeren alle vloeistof wegkoken. We houden dan een donkerbruine rullige iets vettige substantie over.
4).Doe nu de rest van de boter er bij en roer tot een rulle boterige substantie.
5).Breng op smaak met zout en peper.
Martin zegt:
Bedankt dus voor dit geweldige recept.