Recept
« Terug naar recepten
Eend met Appel en Blauwe Bessen
PT60M
Eend met Appel en Blauwe Bessen
Nu eens een recept met eend en blauwe bessen en niet met sinaasappels.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eend met Appel en Blauwe Bessen te bereiden
- Maak een mengsel van de fond,port,appelstroop,azijn,de zeste en de kruiden.Zet dat op het vuur en breng het al roerende voorzichtig aan de kook.Gooi er dan de blauwe bessen bij en breng opnieuw aan de kook.Zet het vuur laag,doe de deksel op de pan en laat het net zo lang sudderen tot er nog ongeveer tweederde over is van de hoeveelheid.
- In een anti-aanbak bakpan smelten we de boter en de suiker en hierin laten we de appel-kwarten garen en zacht worden.
- De eendenborsten worden met een ruitjespatroon op de velkant ingesneden (dus de snedes alleen door vel en vet) en worden voorts 6 minuten in een gloeiend hete pand aangebakken,waarbij het eendenvet loskomt.Daarna zetten we de eend met pan en al in de oven gedurende 6 minuten.Vervolgens haal je het geheel uit de oven en laat je het 10 minuten rusten met een stuk alu folie er overheen.
- Zorg nu er voor dat saus en appel warm zijn en snijd intussen de eendenborsten in niet al te dikke plakken.Verdeel eend en appel over de borden,schep daar de warme blauwe bessensaus over en geef er wat aardappelpuree bij
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een glas stevige rode wijn