Recept
« Terug naar recepten
Eend met Italiaanse rodewijnsaus
PT180M
Eend met Italiaanse rodewijnsaus
Een heerlijk eend met italiaanse rodewijnsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Slow Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eend met Italiaanse rodewijnsaus te bereiden
Kerf de eendenbortsen kruiselings acht keer diep in aan de kant van het vel(vier keer in elke richting).
Prik de dijen van de bouten hier en daar in.
Verhit een ovenbestendige braadpan zonder boter(de eend is vet genoeg)en bak hierin de stukken eend met het vel omlaag op matig vuur tot ze mooi kleuren.
en het vet deels gesmolten is.
Neem de stukken eend uit de pan.
Schenk bijna al het vet uit de pan.
Verwarm de oven voor op 160 graden C. Bak de uien, wortels, bleekselderij en ham 8-10 min. op laag vuur tot ze licht kleuren.
Voeg de stukken eend weer toe en strooi er wat zout en versgemalen
zwarte peper over.
Schenk er 2,5 dl wijn bij en draai het vuur hoger.
Breng de wijn aan de kook en kook hem in tot de helft.
Voeg de rest van de wijn en de laurierbladeren toe en breng de wijn aan de kook.
Leg het deksel op de braadpan en zet hem 2 uur in de oven, tot d stukken eend gaar zijn.
Leg ze op een schaal en houd ze afgedekt met aluminiumfolie warm.
Breng intussen de vloeistof in de braadpan aan de kook.
Klop de boter erdoor.
Roer de cognac erdoor.
Laat de saus nog even zacht koken tot hij bindt.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verdeel de saus over de stukken eend en serveer direct.
Prik de dijen van de bouten hier en daar in.
Verhit een ovenbestendige braadpan zonder boter(de eend is vet genoeg)en bak hierin de stukken eend met het vel omlaag op matig vuur tot ze mooi kleuren.
en het vet deels gesmolten is.
Neem de stukken eend uit de pan.
Schenk bijna al het vet uit de pan.
Verwarm de oven voor op 160 graden C. Bak de uien, wortels, bleekselderij en ham 8-10 min. op laag vuur tot ze licht kleuren.
Voeg de stukken eend weer toe en strooi er wat zout en versgemalen
zwarte peper over.
Schenk er 2,5 dl wijn bij en draai het vuur hoger.
Breng de wijn aan de kook en kook hem in tot de helft.
Voeg de rest van de wijn en de laurierbladeren toe en breng de wijn aan de kook.
Leg het deksel op de braadpan en zet hem 2 uur in de oven, tot d stukken eend gaar zijn.
Leg ze op een schaal en houd ze afgedekt met aluminiumfolie warm.
Breng intussen de vloeistof in de braadpan aan de kook.
Klop de boter erdoor.
Roer de cognac erdoor.
Laat de saus nog even zacht koken tot hij bindt.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verdeel de saus over de stukken eend en serveer direct.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
l.hillebrand zegt:
Thierry zegt:
Bert Allers zegt: