KookJij

Eendenborst met Bramensaus

Een stukje eend met een vruchtensaus is een bekend gegeven. Deze keer eens met bramen
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenborst met Bramensaus te bereiden

  1. Snij de vette kant van de eendenborsten (dat is dus de velkant) kruislings in met een vlijmscherp mesje, maar zorg er voor dat je niet het vlees raakt
  2. Zet de pan droog op het vuur en laat die heet worden en lag dan de eendenborsten er in op de velkant.
  3. Laat de eendenborsten in de droge pan hun vet kwijtralken in een minuut of 6 - 7 en keer ze dan om. Het is voldoende om ze dan nog eens 2 - 3 minuten na te bakken. Haal ze uit de pan en houd ze warm en laat ze tenminste 10 minuten met rust.
  4. Schep het te veel aan vet uit de braadpan : er mogen 2 - 3 eetlepels vet achter blijven.
  5. Giet de wijn en de fond in de bakpan met het aardappelmeel en laat dat voor de helft inkoken.
  6. Haal de pan dan van het vuur en klop de klontjes roomboter door de saus.
  7. Snijd de eend in dunne plakken en verdeel over de borden en geef er aardappelpuree bij en stoofpeertjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink er een volle rode wijn bij (Het is nooit slecht om dezelfde wijn te gebruiken, welke je ook voor de saus gebruikte).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst