Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst met Bramensaus
PT45M
Eendenborst met Bramensaus
Een stukje eend met een vruchtensaus is een bekend gegeven. Deze keer eens met bramen
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst met Bramensaus te bereiden
- Snij de vette kant van de eendenborsten (dat is dus de velkant) kruislings in met een vlijmscherp mesje, maar zorg er voor dat je niet het vlees raakt
- Zet de pan droog op het vuur en laat die heet worden en lag dan de eendenborsten er in op de velkant.
- Laat de eendenborsten in de droge pan hun vet kwijtralken in een minuut of 6 - 7 en keer ze dan om. Het is voldoende om ze dan nog eens 2 - 3 minuten na te bakken. Haal ze uit de pan en houd ze warm en laat ze tenminste 10 minuten met rust.
- Schep het te veel aan vet uit de braadpan : er mogen 2 - 3 eetlepels vet achter blijven.
- Giet de wijn en de fond in de bakpan met het aardappelmeel en laat dat voor de helft inkoken.
- Haal de pan dan van het vuur en klop de klontjes roomboter door de saus.
- Snijd de eend in dunne plakken en verdeel over de borden en geef er aardappelpuree bij en stoofpeertjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er een volle rode wijn bij (Het is nooit slecht om dezelfde wijn te gebruiken, welke je ook voor de saus gebruikte).