Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst met frambozendressing
PT30M
Eendenborst met frambozendressing
Een heerlijk eendenborst met frambozendressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst met frambozendressing te bereiden
Eendenborst
Vetkant van de eendenborst in blokjes snijden en dan in zijn geheel licht aanbakken, vooral op de vetkant. Mooi rosé laten.
De eendenborst trancheren en de tranches tegen elkaar aanleggen. Net voor het uitserveren kort in de oven of onder de gril plaatsen zodat het vlees lauwwarm is.
Op het bord dresseren in waaiervorm. Frambozendressing lauwwarm druppelsgewijs over de eendenborst.
Overgebleven saus apart serveren.
Salade
Diverse soorten salade mooi plukken, deze goed wassen en uit laten lekken.
Dressing
French dressing, uitje fijn snipperen, peper, zout, azijn en olie. Kort voor het serveren mengen met de salade. Dit geheel in een toefje op het bord dresseren.
Als garnituur cherrytomaatjes gehalveerd op de borden.
Vetkant van de eendenborst in blokjes snijden en dan in zijn geheel licht aanbakken, vooral op de vetkant. Mooi rosé laten.
De eendenborst trancheren en de tranches tegen elkaar aanleggen. Net voor het uitserveren kort in de oven of onder de gril plaatsen zodat het vlees lauwwarm is.
Op het bord dresseren in waaiervorm. Frambozendressing lauwwarm druppelsgewijs over de eendenborst.
Overgebleven saus apart serveren.
Salade
Diverse soorten salade mooi plukken, deze goed wassen en uit laten lekken.
Dressing
French dressing, uitje fijn snipperen, peper, zout, azijn en olie. Kort voor het serveren mengen met de salade. Dit geheel in een toefje op het bord dresseren.
Als garnituur cherrytomaatjes gehalveerd op de borden.