Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst met Luikse perensiroop
PT10M
Eendenborst met Luikse perensiroop
Een heerlijk eendenborst met luikse perensiroop recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst met Luikse perensiroop te bereiden
Laat het vet aan de eendenborst en geef het vet een paar insnijdingen. Smeer de eendenborst in met de perensiroop, goed kruiden met gemalen gember , rozemarijn en dragon.
Bak de eendenborst in een antikleefpan op een zeer heet vuur en zonder vetstof met de velkant naar beneden. Keer het vlees en bak de andere kant ook enkele minuutjes.
Zet in en voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8 minuten, laat nog even rusten en de eendenborst is klaar om te versnijden.
Bak de eendenborst in een antikleefpan op een zeer heet vuur en zonder vetstof met de velkant naar beneden. Keer het vlees en bak de andere kant ook enkele minuutjes.
Zet in en voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8 minuten, laat nog even rusten en de eendenborst is klaar om te versnijden.