Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst met thee-sinaasappelsaus
PT45M
Eendenborst met thee-sinaasappelsaus
Een heerlijk eendenborst met thee-sinaasappelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst met thee-sinaasappelsaus te bereiden
Snij de korstjes van het brood en rooster de sneetjes lichtbruin.
Boen 2 sinaasappels goed schoon en snij hieruit 10 dunne plakken en halveer deze zodat je 20 plakjes hebt.
Pers de overige sinaasappels en voeg de rozijnen aan het sap toe.
Snij de velzijde van de eenden-borsten kruislings in tot bijna op het vlees en bestrooi met peper en zout.
Verhit een koekenpan en bak de eendenborst op de velzijde ca 6 min. aan.
Keer ze om en bak in ca 4 min. rose.
Neem uit de pan, wikkel ze in alu-folie en houd ze warm.
Schenk 2 lepels bakvet in een schone pan en doe sinaasappelsap met rozijnen erbij, de likeur, de fond, de theezakjes, de kruidnagel en de honing.
Breng dit alles roerend aan de kook op een hoog vuur tot dat de saus stroperig wordt, en voeg wat gemalen peper toe.
Snij de eendenborst filets in schuine dunne plakjes.
Leg ze op het plakje brood en garneer met 2 schijfjes sinaasappel en een takje rozemarijn.
Verwijder de theezakjes en de kruidnagels en lepel de saus om en over de eend.
Boen 2 sinaasappels goed schoon en snij hieruit 10 dunne plakken en halveer deze zodat je 20 plakjes hebt.
Pers de overige sinaasappels en voeg de rozijnen aan het sap toe.
Snij de velzijde van de eenden-borsten kruislings in tot bijna op het vlees en bestrooi met peper en zout.
Verhit een koekenpan en bak de eendenborst op de velzijde ca 6 min. aan.
Keer ze om en bak in ca 4 min. rose.
Neem uit de pan, wikkel ze in alu-folie en houd ze warm.
Schenk 2 lepels bakvet in een schone pan en doe sinaasappelsap met rozijnen erbij, de likeur, de fond, de theezakjes, de kruidnagel en de honing.
Breng dit alles roerend aan de kook op een hoog vuur tot dat de saus stroperig wordt, en voeg wat gemalen peper toe.
Snij de eendenborst filets in schuine dunne plakjes.
Leg ze op het plakje brood en garneer met 2 schijfjes sinaasappel en een takje rozemarijn.
Verwijder de theezakjes en de kruidnagels en lepel de saus om en over de eend.