Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst op een bedje van groenten met aardappel
PT20M
Eendenborst op een bedje van groenten met aardappel
Een heerlijk eendenborst op een bedje van groenten met aardappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst op een bedje van groenten met aardappel te bereiden
Snijd de velkant van de eendenborst ruitvormig in met een scherp mes. Bak de eendenborst eerst 3 min. op de velkant zonder vetstof in een pan. Draai om, zet het vuur zachter en laat nog 3 minuten bakken. Kruid met provencaalse kruiden, het vlees mag rosé zijn.
Snij witloof in fijne reepjes, paprika's in ringen de sjalotjes in fijn snijden.
Wok de groenten beetgaar gekruid met provencaalse kruiden aan als laatste de suiker eronder roeren.
Aardappelen met mandoline in schijven snijden deze gaar aanbakken in boter en evenzeer kruiden.
Serveer alles zeer warm op bord.
Snij witloof in fijne reepjes, paprika's in ringen de sjalotjes in fijn snijden.
Wok de groenten beetgaar gekruid met provencaalse kruiden aan als laatste de suiker eronder roeren.
Aardappelen met mandoline in schijven snijden deze gaar aanbakken in boter en evenzeer kruiden.
Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.