Laatste gerechtje voor 2011 .
Voor iedereen een gezellige kerst
en een spetterend 2012
Recept
« Terug naar recepten
Lamsvlees met een zoet witloof gerechtje
PT40M
Lamsvlees met een zoet witloof gerechtje
Een heerlijk lamsvlees met een zoet witloof gerechtje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsvlees met een zoet witloof gerechtje te bereiden
Maak een marinade van olijfolie en de kruiden. Paprika en sjalotjes even door de cutter of mixer mag geen pap zijn.
Voeg dit bij de marinade.
Aardappelen in kwartjes snijden en half gaar koken afgieten en laten afkoelen. Voeg deze bij de marinade goed mengen en een dagje laten marineren.
Laat een pan zeer heet worden en bak de aardappelen gaar aan.
Snijd 2 pijlen witloof in de helft verwijder de bittere kern voor degene die het niet lusten. Snijd vervolgens in fijne slierten.
Laat boter warm worden in de pan stoof het witloof beetgaar aan en tevens goed kruiden. Voeg een lepel kandijsuiker toe en de veenbessen. Laat even op een zacht vuur sudderen.
2 pijlen witloof heel laten deze opstoven in een beetje boter met even zeer candy suiker.
Lamsvlees langs beide kanten aanbakken in een beetje boter goed kruiden vuur lager zetten voeg nog een beetje boter toe ± 5 min. bakken.
Dresseer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Anna zegt:
Kerst in France, geniet er van!!!
Dikke knuffel van het hele KookJij team!!!:D:D:D:D
cis.vermeire zegt: