Recept
« Terug naar recepten
Eendenborstfilet met asperges
PT40M
Eendenborstfilet met asperges
Een heerlijk eendenborstfilet met asperges recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborstfilet met asperges te bereiden
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.Snijd de velkant van de eendenborstfilet om de centimeter in,maar snijd het niet tot het vlees.bestrooi de filets met peper en zout.Verhit een koekepan met de olijfolie en leg de eendenborstfilets met de velkant naar beneden erin.Bak de filets 6-8 min. tot het vel goudbruin en krokant zijn geworden.Draai het vlees om en braad de vleeskant nog 3-4 min.Neem het vlees uit de pan, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat ze enkele min.rusten.Kook de aspergetips in ruim kokend water met wat zout in 2-3 min.beetgaar.Giet ze af en schep ze door wat olijfolie en de munt.Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken.Verdeel deze over vier borden en schep de aspergetips en de rijst ernaast.
harm zegt: