KookJij

Eendenborstfilet met asperges

Een heerlijk eendenborstfilet met asperges recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenborstfilet met asperges te bereiden

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.Snijd de velkant van de eendenborstfilet om de centimeter in,maar snijd het niet tot het vlees.bestrooi de filets met peper en zout.Verhit een koekepan met de olijfolie en leg de eendenborstfilets met de velkant naar beneden erin.Bak de filets 6-8 min. tot het vel goudbruin en krokant zijn geworden.Draai het vlees om en braad de vleeskant nog 3-4 min.Neem het vlees uit de pan, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat ze enkele min.rusten.Kook de aspergetips in ruim kokend water met wat zout in 2-3 min.beetgaar.Giet ze af en schep ze door wat olijfolie en de munt.Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken.Verdeel deze over vier borden en schep de aspergetips en de rijst ernaast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

harm

harm zegt:
Een halve theelepel kurkuma maakt de rijst mooi geel.
petra

petra zegt:
Gele rijst is ook goed te maken met een zakje saffraan, te koop bij een Turkse winkel.