KookJij

Eendenborstfilet met bramen , ( zie opm)

Een heerlijk eendenborstfilet met bramen , ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenborstfilet met bramen , ( zie opm) te bereiden

Eenden borstfilets op kamertemperatuur laten komen.
Oven voorverwarmen op 175 graden C.
Eendenborstfilets aan velkant met mesje insnijden en bestrooien met zout en peper.
In koekenpan eendenborstfilets met velkant in pan leggen en ca 4 min. bakken.
Keren en aan andere kant ca 3min. bakken.
Eendenborstfilets in lage ovenschaal leggen en in oven nog ca 8 min. van binnen rosé laten worden.
Intussen sjalotjes pellen en snipperen.
Bramen afgieten en vocht opvangen.
Van bakvet 5 el achterhouden, rest weggooien.
In pan bakvet opnieuw verhitten en sjalotjes ca 2 min. zachtjes fruiten.
Witte port (of sherry), wildfond, tijm, helft van bramen en 1 el bramenvocht toevoegen en op matig hoog vuur tot saus laten inkoken.
Borden voorverwarmen.
Saus boven staalpan door zeef wrijven en opnieuw zachtjes verwarmen.
Rset van de boter in klontjes snijden en één voor één door saus kloppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Eendenborstfilets schuin in dunne plakken snijden en in waaier op warme borden leggen.
Saus erover schenken.
Garneren met rest van bramen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst