KookJij

Eendenconfijtsel (Confit de Canard)

Een heerlijk eendenconfijtsel (confit de canard) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenconfijtsel (Confit de Canard) te bereiden

*Wrijf de dijen / filets in met grof zout en bestrooi met zwarte peper en zet een paar uur weg in de koeling.
*In een gietijzeren pan met dikke bodem een beetje ganzevet verhitten en daarin uien en knoflook glazig aanfruiten.Dan de dijen / filets mooi bruin bakken daarin.
Vervolgens alle kruiden toevoegen en even doorbakken.
*Zet dan het eenden-vlees onder het gesmolten ganzenvet en schuif voor minimaal 3 1/2 uur in de oven,die op 85 graden Celsius staat.
*Dan uit de oven halen en onder het vet laten afkoelen en bewaren.
*Voor gebruik weer even verwarmen

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Het wordt gebruikt als amuse,snack,voorgerecht,bijgerecht bij het hoofdmaal.
*Het spreekt vanzelf dat het eenden-vlees vervangen kan worden door ander gevogelte of zelfs door vlees van rund,varken,enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Paul

Paul zegt:
Goed recept
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Wilma,Natuurlijk kan het ook met eendevet bereid worden.Met reuzel gaat het ook.evenals met geklaarde boter of een van de plantaardige vetten.Ik weet eigenlijk niet waarom hier alleen ganzevet wordt genoemd.
Trouwens,de temperatuur kan ook nog wel naar beneden,zeg maar tot 100 graden Celsius.
Met vr.groeten,
Jan A.
Wilma

Wilma zegt:
Kan het ook met eendenvet i.p.v ganzenvet bereid worden?