*Het wordt gebruikt als amuse,snack,voorgerecht,bijgerecht bij het hoofdmaal.
*Het spreekt vanzelf dat het eenden-vlees vervangen kan worden door ander gevogelte of zelfs door vlees van rund,varken,enz.
Recept
« Terug naar recepten
Eendenconfijtsel (Confit de Canard)
PT240M
Eendenconfijtsel (Confit de Canard)
Een heerlijk eendenconfijtsel (confit de canard) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenconfijtsel (Confit de Canard) te bereiden
*Wrijf de dijen / filets in met grof zout en bestrooi met zwarte peper en zet een paar uur weg in de koeling.
*In een gietijzeren pan met dikke bodem een beetje ganzevet verhitten en daarin uien en knoflook glazig aanfruiten.Dan de dijen / filets mooi bruin bakken daarin.
Vervolgens alle kruiden toevoegen en even doorbakken.
*Zet dan het eenden-vlees onder het gesmolten ganzenvet en schuif voor minimaal 3 1/2 uur in de oven,die op 85 graden Celsius staat.
*Dan uit de oven halen en onder het vet laten afkoelen en bewaren.
*Voor gebruik weer even verwarmen
*In een gietijzeren pan met dikke bodem een beetje ganzevet verhitten en daarin uien en knoflook glazig aanfruiten.Dan de dijen / filets mooi bruin bakken daarin.
Vervolgens alle kruiden toevoegen en even doorbakken.
*Zet dan het eenden-vlees onder het gesmolten ganzenvet en schuif voor minimaal 3 1/2 uur in de oven,die op 85 graden Celsius staat.
*Dan uit de oven halen en onder het vet laten afkoelen en bewaren.
*Voor gebruik weer even verwarmen
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Trouwens,de temperatuur kan ook nog wel naar beneden,zeg maar tot 100 graden Celsius.
Met vr.groeten,
Jan A.
Paul zegt: