Recept
« Terug naar recepten
Eendenfilet met steranijs en sechuanpeper
PT60M
Eendenfilet met steranijs en sechuanpeper
Een heerlijk eendenfilet met steranijs en sechuanpeper recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Eendenfilet met steranijs en sechuanpeper te bereiden
1. Snij het vel van de eendenfilets kruisvormig in. Plet in de vijzel de bruine suiker met de steranijs, peper en zout. Wrijf de eendenfilets in met dit mengseltje. Doe ze in een schaal met de wijn. Laat 1 uur marineren (afgedekt, in de koelkast).
2. Blancheer de pompoen en de prei afzonderlijk beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder de koudwaterkraan.
3. Bak de paddenstoelen kort in de helft van de olijfolie. Doe de groenten in een ovenschaal. Leg er de tijm bij en kruid met peper en zout.
4. Leg de eendenfilets 2 tot 3 minuten op hun velkant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Keer ze om en laat de andere kant 1 minuut bakken. Kruid met peper en zout. Leg ze op de groenten. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Zet nog 5 tot 8 minuten in het midden van de oven op 180°C.
2. Blancheer de pompoen en de prei afzonderlijk beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder de koudwaterkraan.
3. Bak de paddenstoelen kort in de helft van de olijfolie. Doe de groenten in een ovenschaal. Leg er de tijm bij en kruid met peper en zout.
4. Leg de eendenfilets 2 tot 3 minuten op hun velkant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Keer ze om en laat de andere kant 1 minuut bakken. Kruid met peper en zout. Leg ze op de groenten. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Zet nog 5 tot 8 minuten in het midden van de oven op 180°C.