Recept
« Terug naar recepten
Eendenleverlolly's met bietengelei
PT45M
Eendenleverlolly's met bietengelei
Een heerlijk eendenleverlolly's met bietengelei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenleverlolly's met bietengelei te bereiden
Maak de eendenlever schoon en draai deze op in de cutter met de boter. Breng op smaak met zout & peper. Vorm van cellofaan kokertjes en zet deze tegen elkaar aan in een ring. Spuit de kokertjes vol met de eendenlevercrème en plaats er een stokje in. Zet de eendenleverlolly’s in de koelkast. Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de bietencoulis samen met het bietensap. Breng op smaak met suiker, zout en peper. Los de gelatine op in het bietenmengsel en giet het geheel in een litermaat. Haal ondertussen het cellofaan van de eendenleverlolly’s. Als de gelei hangt, de eendenleverlolly’s in de gelei onderdompelen. Direct koelen en als de gelei stevig is nogmaals doorhalen. Eventueel door een zout-en-pepermengsel rollen.