Recept
« Terug naar recepten
Eendenmagret, in balsamicoazijn gegaarde aardbeien, salade
PT40M
Eendenmagret, in balsamicoazijn gegaarde aardbeien, salade
Een heerlijk eendenmagret, in balsamicoazijn gegaarde aardbeien, salade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenmagret, in balsamicoazijn gegaarde aardbeien, salade te bereiden
- Giet de balsamicoazijn en de suiker in een steelpan. Laat de suiker smelten op een zacht vuur. Giet de aardbeien erbij en laat ze al roerend koken in deze siroop.
- Breng het vlees op smaak met zout. Maak met een mes een kruisvormige insnijding in het vet. Bak de magrets 9 min op de velkant op een zacht vuur. Keer ze om en laat nog 8 min bakken op de vleeskant, onder deksel en op een zacht vuur. Haal het vlees uit de pan, laat 6 min rusten tussen twee borden en snij daarna in dikke plakken.
- Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie, 1 el ciderazijn, peper en zout. Breng de salade op smaak met deze vinaigrette. Serveer de plakken magret met de aardbeiencompote en de salade.