KookJij

Eendenmagret, in balsamicoazijn gegaarde aardbeien, salade

Een heerlijk eendenmagret, in balsamicoazijn gegaarde aardbeien, salade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: carrefour
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenmagret, in balsamicoazijn gegaarde aardbeien, salade te bereiden

  1.  Giet de balsamicoazijn en de suiker in een steelpan. Laat de suiker smelten op een zacht vuur. Giet de aardbeien erbij en laat ze al roerend koken in deze siroop.
  2.  Breng het vlees op smaak met zout. Maak met een mes een kruisvormige insnijding in het vet. Bak de magrets 9 min op de velkant op een zacht vuur. Keer ze om en laat nog 8 min bakken op de vleeskant, onder deksel en op een zacht vuur. Haal het vlees uit de pan, laat 6 min rusten tussen twee borden en snij daarna in dikke plakken.
  3. Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie, 1 el ciderazijn, peper en zout. Breng de salade op smaak met deze vinaigrette. Serveer de plakken magret met de aardbeiencompote en de salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst