Recept
« Terug naar recepten
Eendenpaté met portsiroop
PT30M
Eendenpaté met portsiroop
Een heerlijk eendenpaté met portsiroop recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
wereldrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenpaté met portsiroop te bereiden
Satéstokjes in koud water leggen. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In pan 1/2 eetlepel boter verhitten, sjalotje ca. 1/2 minuut fruiten. Fond toevoegen en 3 minuten op hoog vuur inkoken. Saus zeven. Port en gembersiroop erdoor roeren en op hoog vuur ca. 5 minuten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Vel van eendenborst verwijderen en eendenborst in 18 blokjes snijden. 6 Eendenblokjes met ontbijtspek omwikkelen. Aan satéprikker afwisselend blokje eend, blokje eend met spek en blokje eend rijgen.
Bereiden
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen witlof wassen en in lengte in dunne repen snijden. Saté ca. 10 cm onder grill schuiven en in 7 à 8 minuten rosé grillen. Intussen siroop aan de kook brengen en vuur uitzetten. In wok of koekenpan rest van boter verwarmen. Witlof ca. 1 minuut roerbakken. Bestrooien met poedersuiker en over twee borden verdelen. Saté op witlof leggen. Siroop druppelsgewijs op saté en bord scheppen.
Bereiden
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen witlof wassen en in lengte in dunne repen snijden. Saté ca. 10 cm onder grill schuiven en in 7 à 8 minuten rosé grillen. Intussen siroop aan de kook brengen en vuur uitzetten. In wok of koekenpan rest van boter verwarmen. Witlof ca. 1 minuut roerbakken. Bestrooien met poedersuiker en over twee borden verdelen. Saté op witlof leggen. Siroop druppelsgewijs op saté en bord scheppen.