DIEN OP : Schep op voorverwarmde borden een lepel aardappelpurée en hiernaast / omheen de zuurkool.
Leg hierop een eendepoot en schep over het geheel de gebonden saus.
NOOT: In plaats van eend, kan men ditzelfde doen met kip, fazant, patrijs, enz.
Recept
« Terug naar recepten
Eendepoot met Zuurkool
PT180M
Eendepoot met Zuurkool
Een heerlijk eendepoot met zuurkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendepoot met Zuurkool te bereiden
1).Verhit de rijstolie en bak de eendepoten rondom bruin.
2).Haal de poten uit de pan en zet ze apart en fruit dan in de zelfde pan de uien en knoflook aan tot de uien glazig worden.
3).Smelt de boter er bij in en voeg toe de jeneverbessen, zwartepeperkorrels, gemberrasp, laurierblaadje, korianderpoeder. Wanneer dit geheel lekker gaat ruiken dan de zuurkool er bij doen en goed omscheppen.
4).Leg de eendenpoten op de zuurkool en schuif de pan met deksel er op in de oven.
5).Na 1 uur de eendenpoten omdraaien en terug in de oven zetten voor 1 uur.
6).Schep de zuurkool uit de pan en druk het vocht er zoveel mogelijk uit en leg de eendenpoten op de zuurkool op een grote schaal.
7).Het kookvocht aanlengen met de crême fraiche en dit binden met de aardappel(zet)meel en apart in een sauskom doen.
2).Haal de poten uit de pan en zet ze apart en fruit dan in de zelfde pan de uien en knoflook aan tot de uien glazig worden.
3).Smelt de boter er bij in en voeg toe de jeneverbessen, zwartepeperkorrels, gemberrasp, laurierblaadje, korianderpoeder. Wanneer dit geheel lekker gaat ruiken dan de zuurkool er bij doen en goed omscheppen.
4).Leg de eendenpoten op de zuurkool en schuif de pan met deksel er op in de oven.
5).Na 1 uur de eendenpoten omdraaien en terug in de oven zetten voor 1 uur.
6).Schep de zuurkool uit de pan en druk het vocht er zoveel mogelijk uit en leg de eendenpoten op de zuurkool op een grote schaal.
7).Het kookvocht aanlengen met de crême fraiche en dit binden met de aardappel(zet)meel en apart in een sauskom doen.