KookJij

eenvoudige indische gehaktballetjes

Een heerlijk borrelballetje eenvoudig te maken en in een wip op tafel.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe eenvoudige indische gehaktballetjes te bereiden

  1. Doe de gehakt  samen met de paneermeel, de nassiekruidenmix en het ei in een kom en meng het goed door elkaar. 
  2. Draai er dan kleine borrelballen van. (ongeveer 20 stuks)
  3. bak ze 14 minuten in de pan in boter op hoog vuur en voeg geregeld een beetje heet water toe om aanbranden te voorkomen
  4. besprenkel de balletjes ruimschoots met ketjap manis en wentel ze 1 minuut in de ketjap jus.
  5. Haal ze uit de pan en droog ze even op keukenrol.
  6. Eet ze warm of koud. Lekker bij de borrel.

Mijn kookverhaal (Yvonne Oude Rengerink)

Ik leerde dit van mijn schoonzus toen ik pas getrouwd was. Als er visite kwam had ik altijd een heerlijke warme snack op tafel. En nu na jaren vind iedereen het nog steeds lekker.

Tip: Zakje Conimex nassie mix van groente en kruiden kun je ook gebruiken, deze moet je droog gebruiken, vooraf niet wellen. Deze kruidenmix vind ik persoonlijk nog lekkerder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst