Eieren heb ik altijd in huis. De andere ingrediënten waren restjes die ik in de koelkast had. Je kunt natuurlijk zoveel variëren als je wilt.
Ik heb hiervoor Philadelphia Light met bieslook genomen (ook dat was een restje) Maar mayo met kruiden of een likje tomatenketchup gaat ook prima.
Recept
« Terug naar recepten
Ei: aangekleed met riempje, op lepeltje, in glaasje
PT20M
Ei: aangekleed met riempje, op lepeltje, in glaasje
Een heerlijk ei: aangekleed met riempje, op lepeltje, in glaasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ikke fabita
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ei: aangekleed met riempje, op lepeltje, in glaasje te bereiden
Zie foto: (klik erop om de foto groter en completer te zien)
EITJE AANGEKLEED MET EEN RIEMPJE:
Het ei overlangs doormidden snijden (met nat mes).
Een paar plakjes worst heel klein snijden. De kaas (of mayonaise) als je wilt mengen met wat zout en peper of andere kruiden.
Aan de onderkant van het ei een klein stukje afsnijden zodat het kan staan. Besmeer de bovenkant met een beetje kaas/mayo en hierop wat kleine stukjes worst.
Daar bovenop een dotje kaas/mayo.
De ham in een recht stukje snijden dat om het ei past.
Wikkel dit om het ei en bindt het vast met een sprietje bieslook.
OP EEN (AMUSE)LEPEL:
Beleg de lepel met sprietjes bieslook en laat die een beetje overheen hangen.
Bij een half eitje met een scherp mesje het wit kartelen (als je wilt, staat leuker).
Wat ham heel klein snijden.
Leg het ei op de bieslook en besmeer het met kaas/mayo. Bestrooi het dan met de stukjes ham Leg ter versiering plakjes worst om het ei heen.
EI IN EEN GLAASJE:
1 ei in plakken snijden.
De worst in plakjes snijden.
De ham in repen (4 à 5 cm)
Een plakje ei in het glaasje doen, eventueel wat kaas/mayo erop en weer een plakje ei enz. Eindig met plakje ei en hierop wat kaas/mayo.
Doe in een paar reepjes ham een beetje kaas/mayo en rol deze op. Rol in één stukje ham wat lange slierten bieslook.
Zet deze rolletjes rechtop in het glaasje.
EITJE AANGEKLEED MET EEN RIEMPJE:
Het ei overlangs doormidden snijden (met nat mes).
Een paar plakjes worst heel klein snijden. De kaas (of mayonaise) als je wilt mengen met wat zout en peper of andere kruiden.
Aan de onderkant van het ei een klein stukje afsnijden zodat het kan staan. Besmeer de bovenkant met een beetje kaas/mayo en hierop wat kleine stukjes worst.
Daar bovenop een dotje kaas/mayo.
De ham in een recht stukje snijden dat om het ei past.
Wikkel dit om het ei en bindt het vast met een sprietje bieslook.
OP EEN (AMUSE)LEPEL:
Beleg de lepel met sprietjes bieslook en laat die een beetje overheen hangen.
Bij een half eitje met een scherp mesje het wit kartelen (als je wilt, staat leuker).
Wat ham heel klein snijden.
Leg het ei op de bieslook en besmeer het met kaas/mayo. Bestrooi het dan met de stukjes ham Leg ter versiering plakjes worst om het ei heen.
EI IN EEN GLAASJE:
1 ei in plakken snijden.
De worst in plakjes snijden.
De ham in repen (4 à 5 cm)
Een plakje ei in het glaasje doen, eventueel wat kaas/mayo erop en weer een plakje ei enz. Eindig met plakje ei en hierop wat kaas/mayo.
Doe in een paar reepjes ham een beetje kaas/mayo en rol deze op. Rol in één stukje ham wat lange slierten bieslook.
Zet deze rolletjes rechtop in het glaasje.
fabita zegt: