Recept
« Terug naar recepten
Eier baconkoek
PT15M
Eier baconkoek
Een heerlijk eier baconkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koos MANDERS
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eier baconkoek te bereiden
Braad de bacon of het spek bij matige hitte in een koekenpan, maar laat ze niet te bros worden.
Giet al het vet uit de pan, vang het op en droog de pan met keukenpapier.
Voeg in een mengbeker het meel en het zout samen met de eieren en de melk.
Doe ongeveer 1 eetlepel van het vet terug in de pan en giet daar het eiermengsel bij.
Laat de eieren tot een stevige pap opstijven bij matige hitte. Af en toe moet er een beetje in worden geprikt, zodat het nog vloeibare mengsel naar beneden kan lopen.
Als de massa bijna stijf is, leg dan de plakjes bacon boven op de koek en strooi er de bieslook over.
Dien direct uit de pan op, bijvoorbeeld met roggebrood.
Giet al het vet uit de pan, vang het op en droog de pan met keukenpapier.
Voeg in een mengbeker het meel en het zout samen met de eieren en de melk.
Doe ongeveer 1 eetlepel van het vet terug in de pan en giet daar het eiermengsel bij.
Laat de eieren tot een stevige pap opstijven bij matige hitte. Af en toe moet er een beetje in worden geprikt, zodat het nog vloeibare mengsel naar beneden kan lopen.
Als de massa bijna stijf is, leg dan de plakjes bacon boven op de koek en strooi er de bieslook over.
Dien direct uit de pan op, bijvoorbeeld met roggebrood.