Recept
« Terug naar recepten
Eieren gevuld door de Duvel (Basisrecept)
PT60M
Eieren gevuld door de Duvel (Basisrecept)
Een heerlijk eieren gevuld door de duvel (basisrecept) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Eieren gevuld door de Duvel (Basisrecept) te bereiden
1).Leg de eieren (compleet bedekt) in koud water en breng het water langzaam aan de kook. Haal het pannetje van het vuur af en laat dat 20 minuten staan.
2).Spoel met koud water en laat weer 20 minuten staan in koud water.
3).Pel de eieren, halveer ze in de lengte en verwijder de dooiers.
4).De dooiers worden verenigd met de mosterd en de mayonaise en daarvan wordt een homogeen en glad
mengsel gemaakt.
5).Door dit mengsel wordt de azijn met suiker geroerd en vervolgens wordt het mengsel op smaak gebracht met veel peper en weinig zout.
6).De massa wordt overgebracht in een spuitzak met een redelijk brede tuit.
7).Alle eiwithelften worden op een schotel gerangschikt en gelijkelijk gevuld met de beschikbare hoeveelheid lente-ui en oregano.
8).Daarna worden alle eiwithelften gevuld met het dooiermengsel uit de spuitzak.
9).De paprikapoeder wordt over de gevulde eieren gestrooid en tenslotte wordt een 1/2 blaadje oregano in het ei gestoken als decoratie,
10).Het geheel afdekken met huishoudfolie en koelen in de ijskast.
2).Spoel met koud water en laat weer 20 minuten staan in koud water.
3).Pel de eieren, halveer ze in de lengte en verwijder de dooiers.
4).De dooiers worden verenigd met de mosterd en de mayonaise en daarvan wordt een homogeen en glad
mengsel gemaakt.
5).Door dit mengsel wordt de azijn met suiker geroerd en vervolgens wordt het mengsel op smaak gebracht met veel peper en weinig zout.
6).De massa wordt overgebracht in een spuitzak met een redelijk brede tuit.
7).Alle eiwithelften worden op een schotel gerangschikt en gelijkelijk gevuld met de beschikbare hoeveelheid lente-ui en oregano.
8).Daarna worden alle eiwithelften gevuld met het dooiermengsel uit de spuitzak.
9).De paprikapoeder wordt over de gevulde eieren gestrooid en tenslotte wordt een 1/2 blaadje oregano in het ei gestoken als decoratie,
10).Het geheel afdekken met huishoudfolie en koelen in de ijskast.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Bovenstaande is een basisrecept en kan dus op allerlei manieren worden verrijkt met stukjes garnaal,. kreeft,. krab, fijngesneden ingemaakt zuur, enz, enz.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
truitje zegt:
deuxchapeaux zegt:
De naam van de duivel werd reeds in de vroege 19de eeuw gebruikt voor al het voedsel dat flink werd gekruid, dus waarin bv peper ging en mosterd.
Het heeft niets te maken met de Hellmann's mayonaise, ook al vind ik dat op zichzelf leuk gevonden. Maar die betreffende mayonaise werd pas tussen 1910 en 1912 voor het eerst in New York verkocht en de duvel was er al eerder bij.
Er is in de familie ook een gezegde dat het zo lekker was alsof de duvel op je tong heeft gepiest (niet het engeltje dus), vandaar dat een van de voorzaten van mijn vrouw vond dat de eieren door de duvel waren gevuld.
Jan A.
deuxchapeaux zegt:
Hallo Truitje, Op deze manier kun je de eieren niet "OVER"-koken.Als je dat nl doet krijg je dooiers die er onsmakelijk grijs en groenig uitzien en naar zwavel gaan ruiken. Een goed gekookte dooier moet er goudgeel uitzien, zoals mimosa geel (vandaar de naam mimosa eggs).
Jan A.
truitje zegt:
lilith zegt: