Recept
« Terug naar recepten
Eieren in aspic
PT45M
Eieren in aspic
Een heerlijk eieren in aspic recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eieren in aspic te bereiden
Kook de eieren hard en laat ze schrikken onder koud water.Laat ze afkoelen en pel ze.Was de peterselie en de bieslook en dep ze droog.Zet de blaadjes gelatine in ruim koud water in de week tenminste 15 min.Breng de bouillon,wijn,eiwitten en de goed uitgeknepen gelatine al kloppend aan de kook.Laat dit alles 5 min.staan.Maak een theedoek nat en leg deze in een zeef.Zeef hierin de bouillon en laat de bouillon koud worden maar niet te stijf.Spoel 12 kleine kommetjes om met koud water.Leg in ieder kommetje een toefje peterselie en een sprietje bieslook en giet een klein bodempje aspic (dit is het bouillonmengsel) erop.Laat deze niet helemaal stijf worden.Snijd een klein kapje van de eieren en plak ze met deze kant met wat aspic op de bodem vast.Giet de kommetjes vol met aspic en laat alles stijf worden.Was de blaadjes sla en dep deze droog en leg ze op een schaal.Keer de kommetjes om en stort de eieren in aspic op de schaal.Versier het met nog wat peterselie en bieslook.
Paul V zegt:
Bedankt voor het recept, wij hebben er van gesmuld.
Groet Paul:)