Recept
« Terug naar recepten
Eieren in gerookte zalm
PT90M
Eieren in gerookte zalm
Een heerlijk eieren in gerookte zalm recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
47
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eieren in gerookte zalm te bereiden
Kook de eieren 6-8 min.hard. Laat ze schrikken en pel ze en laat ze afkoelen. Bekleed de bodem en wand van 4 kopjes met plasticfolie. Bekleed ze daarna met plakjes gerookte zalm.Meng de huttenkase met de bieslook en dille en breng dit op smaak met peper en zout. Schep in elk kopje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden. Schep er dan weer huttenkase erop, verdeel die rond het ei en druk alles stevig aan. Dek de bovenkant af met een stukje zalm en zet de kopjes 1 uur in de koelkast. Verwijder de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes over 4 bordjes. Keer op elk bordje een kopje en trek het kopje voorzichtig omhoog. Verwijder het plasticfolie.Garneer evt.met een takje verse dille.
Lekker met versgeroosterde plakjes stokbrood.
Lekker met versgeroosterde plakjes stokbrood.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wimpie zegt:
Margriet zegt:
Bianca zegt:
Peter Smit zegt: