Recept
« Terug naar recepten
Eieren in hambakjes
PT20M
Eieren in hambakjes
Een heerlijk eieren in hambakjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eieren in hambakjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de sjalotjes met de boter langzaam in een kleine braadpan op een middellaag vuur. Laat de sjalotjes niet kleuren. Voeg zodra de sjalotjes glazig zijn, de peterselie en vermout toe. Bak nog 1 minuut op een middelmatig hoog vuur. Neem de pan van het vuur. Roer zure room, cayennepeper en peper erdoor. Bekleed een muffinbakplaat voor 6 muffins met een plak ham. De ham moet boven de rand van de muffincup uitsteken. Zorg dat de hamlaag geen gaatjes bevat. Verdeel het sjalotmengsel over de bodem van de cups. Breek een ei boven elke cup. Bak 15 minuten in de oven tot de eiwitten gaar zijn en de eierdooiers nog vloeibaar. Serveer warm.
Linda Bergsma zegt:
Dit gerechtje heb ik mijn gasten en mijzelf natuurlijk al een aantal keren voorgeschoteld.
Het is super makkelijk te bereiden ook 1 dag van te voren, 's morgens even het eitje erop breken en voila, een super verrassing voor mijn gasten. :p