Recept
« Terug naar recepten
Eiergehakt
PT40M
Eiergehakt
Een heerlijk eiergehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
E van der Most
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eiergehakt te bereiden
Kook 7 eieren hard. Verwarm een beetje croma in een pan en fruit hierin het uitje. Laat de gekookte eieren schrikken en pel ze. Maal deze eieren fijn met een staafmixer. Voeg 1 rauw ei, de aardappel, de peterselie en het uitje toe. Maak op smaak met peper en zout. Klop het overige ei los in een diep bord. Schud paneermeel op het andere bord uit. Vorm 4 eiergehaktballen. Druk ze een beetje plat en wentel ze door het ei en het paneermeel. Verwarm de overige croma in een pan en bak hierin het eiergehakt rondom bruin.
bobbeltje zegt: