Recept
« Terug naar recepten
Eierkoek met sjalot en bieslook
PT15M
Eierkoek met sjalot en bieslook
Een heerlijk eierkoek met sjalot en bieslook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
n.a.v een recept van `Lekker en gezond eten met Paul`
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eierkoek met sjalot en bieslook te bereiden
Knip de bieslook in dunne ringen, snipper het sjalotje, klop de eiwitten goed los en voeg de overige ingrediënten toe.
Klop het nog even goed door elkaar.
Peper (zout) en paprikapoeder naar smaak toevoegen.
Smeer de bakring aan de binnenkant in met olijfolie.
Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en zet de bakring er in. Druk de ring stevig tegen de pan en giet het eimengsel er in (even vasthouden tot dat de onderkant is gestold).
Zet het op lager vuur (pas op dat het niet aanbrandt) en dek de bakring af met het deksel of het aanstampertje.
Laat dit ca 10 minuten staan. Controleer of het ei helemaal is gestold. Je kunt tussendoor het nog een beetje gaan husselen met een eierlepeltje.
Snijd het ei los van de bakring en verwijder deze.
Keer het ei voorzichtig om. Nog 1 minuut laten garen. Keer het ei weer om en serveer het op een bordje.
Klop het nog even goed door elkaar.
Peper (zout) en paprikapoeder naar smaak toevoegen.
Smeer de bakring aan de binnenkant in met olijfolie.
Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en zet de bakring er in. Druk de ring stevig tegen de pan en giet het eimengsel er in (even vasthouden tot dat de onderkant is gestold).
Zet het op lager vuur (pas op dat het niet aanbrandt) en dek de bakring af met het deksel of het aanstampertje.
Laat dit ca 10 minuten staan. Controleer of het ei helemaal is gestold. Je kunt tussendoor het nog een beetje gaan husselen met een eierlepeltje.
Snijd het ei los van de bakring en verwijder deze.
Keer het ei voorzichtig om. Nog 1 minuut laten garen. Keer het ei weer om en serveer het op een bordje.
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Van een toetje (banaanlimoenpudding met kersensaus: zie bij mijn recepten ) dat ik had gemaakt, bleven 3 eiwitten over. Ach, en bij Paul had ik dit leuke taartje al gezien dussss...
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gea Bruining zegt:
Ik heb de ring met aanstampertje een jaartje geleden gekocht bij???? ´t Was in ieder geval een zeer goedkoop ding!
Ik ben er wel heel erg blij mee!!!
Hilde Dumont zegt:
Gea Bruining zegt: