Recept
« Terug naar recepten
Eiermie met Sesamdressing
PT60M
Eiermie met Sesamdressing
Een heerlijk eiermie met sesamdressing recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eiermie met Sesamdressing te bereiden
1).Spreid de sesamzaadjes uit op bakpapier in een ovenblik en op een apart stuk bakpapier de katjang. Laat de nootjes en zaadjes bruinen, knapperig worden en garen, zonder ze te verbranden. De sesam zaadjes gaan in een keukenblender. De katjang wordt voorlopig even apart gezet.
2).Verhit 1 eetlepel pinda olie in een bakpannetje en fruit daarin aan de uien en knoflook tot de uien zacht zijn geworden.
3).Doe de uien en knoflook - als ze enigszins zijn afgekoeld - in de blender bij de sesamzaadjes, evenals de rest van de olien, ketjap, azijn, suiker en sambal. Laat dit op hoge toeren tot een dikke pasta worden gedraaid.
4).De pasta is gereed als de meeste zaadjes stuk zijn geslingerd en ze al een beetje olie beginnen af te geven. Zet dit even apart.
5).In een grote pan gezouten water wordt de eiermie al dente gegaard : in het kokende water doet men de eiermie gedurende hooguit een minuut. Giet ze af en houd ze onder koud stromend water.
6).Doe de eiermie in een grote kom met de pindaolie en roer door.
7).Mie is gereed en de saus is klaar; nu moet er nog één geheel van gemaakt worden.
8).De dikke saus wordt met water verdund om hem hanteerbaarder te maken en de 4 lepels korianderblaadjes worden er ook door geroerd.
9).De helft van de saus wordt vervolgens door de mie verwerkt, dan gaan de bonen er bij, de paprika.
2).Verhit 1 eetlepel pinda olie in een bakpannetje en fruit daarin aan de uien en knoflook tot de uien zacht zijn geworden.
3).Doe de uien en knoflook - als ze enigszins zijn afgekoeld - in de blender bij de sesamzaadjes, evenals de rest van de olien, ketjap, azijn, suiker en sambal. Laat dit op hoge toeren tot een dikke pasta worden gedraaid.
4).De pasta is gereed als de meeste zaadjes stuk zijn geslingerd en ze al een beetje olie beginnen af te geven. Zet dit even apart.
5).In een grote pan gezouten water wordt de eiermie al dente gegaard : in het kokende water doet men de eiermie gedurende hooguit een minuut. Giet ze af en houd ze onder koud stromend water.
6).Doe de eiermie in een grote kom met de pindaolie en roer door.
7).Mie is gereed en de saus is klaar; nu moet er nog één geheel van gemaakt worden.
8).De dikke saus wordt met water verdund om hem hanteerbaarder te maken en de 4 lepels korianderblaadjes worden er ook door geroerd.
9).De helft van de saus wordt vervolgens door de mie verwerkt, dan gaan de bonen er bij, de paprika.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN: Verdeel de eiermie over de borden met nog wat extra saus, indien zulks gewenst, bestrooi met de katjang en de koriander blaadjes en gesnipperde lenteui.
Dorry zegt: