Recept
« Terug naar recepten
Eiersalade met postelein
PT15M
Eiersalade met postelein
Een heerlijk eiersalade met postelein recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Franse Keuken Aardappelgerechten 1985
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eiersalade met postelein te bereiden
De aardappels gaar koken volgens de kookvoorschriften. Laat ze even in een vergiet afdruipen en doe ze dan over in een kom. Ze moeten wel stevig blijven.
De eieren pellen en in partjes verdelen.
Van de postelein of waterkers (de stengels en) de wortels afsnijden en de blaadjes wassen en uit laten druipen.
In een kommetje de wijn + olie + azijn en zout + peper met een vork goed mengen.
Giet driekwart van deze vinaigrette over de aardappels en roer voorzichtig om.
Verdeel de postelein over de platte saladeschaal.
De aardappels afgieten EN DE MARINADE OPVANGEN. Leg de aardappels in het midden van de schaal en leg hier omheen de partjes ei.
Als je wilt kun je in het midden een half ei plaatsen of een tomaat. Strooi de peterselie om het halve ei (of tomaat)
Druppel het opgevangen marinadevocht over het geheel.
De rest van de vinaigrette dien je apart op.
De eieren pellen en in partjes verdelen.
Van de postelein of waterkers (de stengels en) de wortels afsnijden en de blaadjes wassen en uit laten druipen.
In een kommetje de wijn + olie + azijn en zout + peper met een vork goed mengen.
Giet driekwart van deze vinaigrette over de aardappels en roer voorzichtig om.
Verdeel de postelein over de platte saladeschaal.
De aardappels afgieten EN DE MARINADE OPVANGEN. Leg de aardappels in het midden van de schaal en leg hier omheen de partjes ei.
Als je wilt kun je in het midden een half ei plaatsen of een tomaat. Strooi de peterselie om het halve ei (of tomaat)
Druppel het opgevangen marinadevocht over het geheel.
De rest van de vinaigrette dien je apart op.