Recept
« Terug naar recepten
Eiersoufflé uit de oven
PT35M
Eiersoufflé uit de oven
Een heerlijk eiersoufflé uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eiersoufflé uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C). Snij de prei in dunne ringen en was deze. Veeg de oesterzwammen schoon en snij ze in reepjes. Verhit de boter in een koekenpan, bak de prei met de oesterzwammen zacht en bestrooi met zout en peper. Vet 4 ovenschaaltjes (inhoud à 200ml) in en schenk een laagje slagroom op de bodem.
Verdeel het preimengsel erover, dan een laagje slagroom en daarna de kaas. Breek voorzichtig in ieder ovenschaaltje een ei, laat de eidooier heel en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met weinig slagroom en wat olijfolie en laat de soufflés midden in de oven in ca. 25 minuten gaar worden.
Verdeel het preimengsel erover, dan een laagje slagroom en daarna de kaas. Breek voorzichtig in ieder ovenschaaltje een ei, laat de eidooier heel en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met weinig slagroom en wat olijfolie en laat de soufflés midden in de oven in ca. 25 minuten gaar worden.